Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann först lopp – bröt sedan benet på tre ställen

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Sofia Frilén har vunnit tio lopp i år, bland annat på V75 med Ellieann. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Först vann hon lopp på Hagmyren. Några timmar senare var olyckan framme – Bergsåkerslärlingen Sofia Frilén bröt i lördags benet på tre ställen.

Publicerad:

Det är ingen ofarlig sport vi håller på med. Sofia hann inte tänka så mycket när hon skulle försöka trassla ut en häst som fastnat i strängen i sin hage hemma hos arbetsgivaren och proffstränaren Ingemar Söderberg.
– Jag blev själv klämd mellan strängen och en hölåda och det enda jag hann tänka var att försöka ta det lugnt. Det kändes sedan att benet gick av, berättar Sofia från sjukhussängen på Sundsvalls sjukhus.

Ingemar kom snabbt ut och hjälpte till så att Sofia kunde ta sig med ambulans till sjukhuset. Undersökningen visade sedan att vänstra benet var av på tre ställen.
– Dels skenbenet och ytterligare två ställen. Jag blev opererad i söndags, man satte in skruvar och sådant. Därefter har jag fått en hel del medicin, så man kan säga att jag är dopad nu, påpekar Sofia, som efter omständigheterna ändå verkar må anständigt.
– De har sagt att jag förmodligen får åka hem i morgon. Sedan blir det sex veckor med gips. Läkarna säger att benet ser bra ut och att operationen varit lyckad. Det känns i alla fall skönt.

Sofia går mot sitt bästa år hittills med just nu tio segrar som kusk och nästan 900.000 kronor i inkörda pengar. Höjdaren hittills är förstås V75-segern med Ellieann på Hagmyren.
– Det känns tungt att bli borta en längre tid nu då jag på sistone fått börja köra så många fina hästar. Men det är inte mycket att göra åt den saken just nu. Ellieann ska starta här hemma i Sverige i början av november och sedan kanske prova Frankrike, avslutar Sofia.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.