Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann i silverdebuten – trots startgalopp

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Bottnas Commandeur och Johnny Takter tog hem Silverdivisionen på lördagen. Ekipaget vann trots galopp i starten. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Första starten i Silverdivisionen slutade seger för Bottnas Commandeur. Trots inledande markförlust vann Hans R Strömbergs femåring direkt i sin nya klass.

Publicerad:

I skuggan av Readly Express debut i Gulddivisionen gjorde Bottnas Commandeur sin första start i klassen under. Tränaren Hans R Strömberg var på förhand orolig för fjärdespåret i volten och hans farhågor besannades när hästen galopperade direkt från start. Men loppet var inte över för femåringens del. Tvärtom. När upploppet nalkades mattades ledande Barkevious Mingo och segerstriden blev oviss. Aron Palema höll starkt från dödens, Furious Francis fick chansen och mellan hästar hittade Johnny Takter luckan med återkommande Bottnas Commandeur som också hade den bästa farten. Seger direkt i silverdebuten för Hans R Strömbergs häst på tiden 1.12,6/2.140 meter.
– Jag visste att det skulle bli svårt från start och mycket riktigt hoppade han direkt. Men han kom tillbaka och jag såg från stallbacken hur det öppnade sig hundra kvar. Väldigt häftigt, säger Hans R Strömberg till Travronden.
– Jag trodde att han skulle få svårt att räcka i silver, men det gjorde han ju. Med råge. Det är en otroligt positiv häst, den mest springglada av alla i stallet. Tekniken kanske inte är den allra bästa, men han har en jäkla vilja.

Segerkusken Johnny Takter var inne på samma linje när han berömde hästen i vinnarcirkeln.
– Han tycker om att jobba till klockan fem, sade Takter som också vann Klass II med Lukas Zaz. Även då efter en tät upploppsstrid, den gången mot treårige Neelix som med Adrian Kolgjini i sulkyn höll starkt från positionen utvändigt om ledaren.

V75-tävlingarna på Axevalla inleddes med seger för Seethestar och Christoffer Eriksson i dagens Klass I-försök. Ekipaget höll undan till seger från ledningen trots tufft tempo och kom i mål på 1.14,4/2.140 meter.

Tempot var högt även i lärlingsloppet där Bålsta Palema och Linus Svensson stod som segrare. Efter en inledning i tredjespår kördes Bålsta Palema till spets efter 600 meter. Där utsattes han för tryck från utvändige Sete, men på upploppet kunde Bålsta Palema ändå hålla ifrån sig Count Respons som utgjorde värsta hotet mot segern. Segern var hästens andra raka på V75.

Kristian Lindberg svarade för dagens stora skräll när han vann Lördagsloppet med Rambo Rivner. Efter en invändig löpning hittade Lindberg ut och slog av betrodde Smevikens Cruiser kort före mållinjen.
– Jag var nöjd med en bra slant, men det löste sig optimalt. Allt blev perfekt för oss, sade Kristian Lindberg efter skrällsegern på tiden 1.15,2/2.640 meter.

Spets och slut var segerreceptet i Bronsdivisionen. Peter Untersteiners Nobel Southwind öppnade bäst och tog sig till ledningen utan bekymmer. Sedan hände inte så värst mycket mer i V75-avslutningen. På sista bortre långsidan drog Västerbo Exact tåget i tredjespår, men köhästarna gjorde sig inte besvär. Inte när Peter Untersteiner hade varvat på 1.15,3. Över upploppet lämnade Nobel Southwind de övriga och vann i överlägsen stil.

I nr 59/2017 av Travronden hade vi med fel resultatlistor från lördagens V75 på Axevalla. Vi ber om ursäkta för felaktigheterna. Rätt resultatlistor finns som pdf på den här länken.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.