Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann trots lite dramatik

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Trots tuff resa och bitvis knackigt trav var Jean-Alain Eliphes femåring Brissac bäst i Grupp III-loppet Prix California under tisdagskvällen.

Publicerad:

Brissac (e. Ni Ho Ped d'Ombree) var ute mot världseliten senast, då han diskvalificerades till slut i ett lopp med motstånd som Timoko och Bird Parker. Under tisdagen gick han ner kraftigt i klass och det blev seger i Prix California, även om favoritspelarna nog satt på helspänn mest hela vägen.
Tillsammans med Jean-Michel Bazire togs Brissac lugnt den första biten, för att avancera i tredjespår efter knappa 700 meter. Duon blev utsvarade en bit, men nådde tätpositionen med dryga varvet från mål på Vincennes lilla bana.
Knappt 800 meter från mål taktade Brissac ur och tog ett par galoppsteg, men Jean-Michel Bazire hjälpte hästen komma på rätt köl igen. Krafter fanns i överflöd och när han väl hittat rytmen igen kunde han stega ifrån till säker seger.
Tvåa slutade Bolide Jénilou (e. Kesaco Phedo) och trea blev Coup Droit (e. Prodigious).
36.000 euro uppgick förstapriset till och tiden blev 1.13,9/2.850 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.