Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann - trots skavanker

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Tre svenska, tre norska segrar och dessutom en dansk seger. Mångfald var ordet under lördagens V75-omgång, tillika Unionskampen på Färjestadtravet.

Publicerad:

Tekno Odins prestation var dagens guldkorn och mer om hans triumf går att läsa i en separat artikel.
Annars imponerade en annan norsktränad häst. Global Republic tog hand om spets och trots visst tryck under vägen kunde Trond Thorseths travare gå undan på knappt, men säkert sätt tillsammans med Thor Borg. Hästen har onekligen vilja att vinna. Dagens start var den 28:e i karriären och elva segrar har det blivit så här långt, varav tre är tagna i Sverige.
– Hästen är en dröm att köra. Det är väldigt roligt att få chansen bakom honom, det är inte ofta man får möjlighet att sitta upp bakom så fina hästar. Samtidigt var han inte som bäst i dag, han hängde en del på ena tömmen. Det är någonting vi får kolla upp innan nästa start, sade Borg efter segern på 1.12,3/2.140 meter.
Ytterligare en spetsviktoria blev det denna V75-omgång. I gulddivisionen lyckades Daniel Redéns Västerbo Highflyer försvara innerspåret och sedan var det inget snack om var segern skulle gå. Körde fuxen gjorde Halmstadtravets Johan Untersteiner.
– Han kändes lite småloj på bortre långsidan, men då de övriga började tjoa och agera bakom sina hästar fick jag fulla linor. Han vann på enkelt sätt, sade Untersteiner.

 

Fina spurtsegrar
Om gulddivisionen blev lite av ett sömnpiller var silverdivisionen raka motsatsen. Stenhård körning det första varvet mellan Roses Glory och Fossens Bonus öppnade upp för Flemming Jensen och Slide To Easy som inledde från bakspår. Väl över upploppet då konkurrenterna kroknade var det Quite Easy-sonen som hade bäst krafter.
– Det hela är nästan som en saga. Jag fick möjligheten att ta över hästen i precis rätt skede och han har varit jätteduktig, sade danske tränaren efter triumfen som innebar att hästen gick över miljonen intjänat.
Den som inte visste vilken kusk det var som kom längst ut i banan i V75-1 är förlåten. Från och med denna lördag och oktober ut kör Erik Adielsson inte i sina ordinarie färger, utan han kör istället i en rosa dress för att stödja och uppmärksamma kampen mot bröst- och all övrig cancer. I toppkuskens första lopp i nya dressen vann han och segern togs bakom Peter Untersteiners Hades Håleryd efter fin smygresa och rapp spurt över upploppet.
– Att uppmärksamma sjukdomen cancer är otroligt viktigt. Jag har valt att göra vad jag kan på det här sättet. Forskningen betyder mycket och alla pengar som kan skänkas är givetvis uppskattade medel. Om jag ska kommentera hästen så var han väldigt härlig att köra. Det löste sig perfekt till slut och det var vår räddning, sade Adielsson.

 

 

I övrigt...
...vann Magnus Teien Gundersen bakom fyraårige talangen Millmasai (e. Orlando Vici). Trots en del grovjobb under vägen var det Per Johansen-tränade hästen som var starkast till slut på tiden 1.13,4a/2.140 meter.
...vann hemmatränare Björn Goop tillsammans med egentränade Heartbreaker V.S. I dagens långlopp fick han fin resa och när man väl valde att attackera på sista bortre långsidan hade konkurrenterna ingenting att säga till om. I god tid före mål kunde Björn Goop sätta sig till rätta. 1.14,1/3.140 meter är en klart duglig tid för klassen och för prestationen fick kretsen kring hästen 100.000 kronor.
...delade V75-raden 7-5-1-6-6-10-4 ut 3.660 kronor, för sex rätt fick man tröstpengen 30 kronor, samtidigt som det blev jackpot på kupongerna med fem rätt. Travrondens jokersystem som presenteras varje vecka i Fredagsnumret prickade in sju rätt. Grattis till dem som följde det spelförslaget. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.