Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Värd fyra miljoner dollar – enligt Zerons bedömning

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Segerfirande efter fjolårets hambotriumf. Nu är det dystrare miner i lägret kring Atlanta. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På tisdagen valde majoritetsägarna till Atlanta att flytta hästen från Rick Zerons stall. Men senare samma dag hämtade Zeron tillbaka henne. Ett infekterat bråk är orsaken till att Hambletonianvinnaren nu bjuds ut på auktion.
– Det är en fullständig skam, säger säger delägaren Brad Grant till The Horseman and Fair World.

Publicerad:

Tidigare i år beslutade Ontarios spelkommission att stänga av Rick Zeron i sex månader på grund av flertalet brott mot provinsens hästsportsreglemente. Zeron har överklagat beslutet, men som det ser ut nu får han inte tävla på storbanor som Mohawk och Meadowlands under det närmaste halvåret.

En situation som ägarna till hambovinnaren Atlanta inte är nöjda med, skriver The Horseman and Fair World. För den amerikanska sajten berättar Brad Grant att han, Howard Taylor, Holland Racing Stable och Crawford Farms tillsammans äger 95 procent av hästen och att de beslutade sig för att flytta hästen till Tony Alagna på grund av Zerons avstängning.

"En fullständig skam"

Alagna hämtade upp hästen på tisdagen, men senare samma dag tog minoritetsägaren Rick Zeron tillbaka henne. Enligt Brad Grant ska Zeron sedan ha varit beredd att sälja sina fem procent i hästen – för 200.000 dollar.

Atlantas totala värde skulle således uppgå till fyra miljoner dollar. En bedömning som majoritetsägarna inte höll med om. Därför lades Atlanta nyligen ut till försäljning på auktionssajten Ongait.
– Vi säljer för att lösa upp ägarskapet, säger Brad Grant till The Horseman and Fair World.
– Vi har en partner som har fem procent som måste bort. Eftersom han tror att han äger och kontrollerar hästen som han vill var den enda lösningen att auktionera ut henne. Och det är en fullständig skam.

Utgångspriset på Atlanta var 500.000 dollar. Nu på torsdagsförmiddagen uppgår det ledande budet till det dubbla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.