Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världens segerrikaste kusk till Elitloppet

Foto: THOMAS HEDLUND
Foto: THOMAS HEDLUND

För några dagar sedan blev Wind Of The North klar för Elitloppet. Nu är det klart att Dave Palone ska köra hästen i loppet.

Publicerad:

Dave Palone är med sina 16.970 vinster den segerrikaste kusken i världen. Nu är det klart att han ska köra Wind Of The North i Elitloppet då David Miller, som kört hästen på sistone, lämnat återbud.

– Vi vill ha ett amerikanskt ekipate och det är så klart jättekul och en attraktion att få hit Dave Palone. Tanken är också att Palone ska vara med och köra i kuskmatchen som avgörs under förmiddagen, säger Solvallas Sportchef Markus Myron.

Totalt har Dave Palone kört in över 124 miljoner dollar och har en segerprocent på över 26, vilket innebär att han vunnit mer än var fjärde lopp han kört.

Hittills i år har Dave Palone vunnit 162 lopp på 602 starter och kört in över 1,2 miljoner dollar.

Dave Palone har tävlat i Sverige en gång tidigare. Det var för 17 år sedan då han deltog i kuskmatchen Charlie Mills Trot på Romme 1998. Där körde han fyra hästar under en tävlingsdag och slutade som bäst femma.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.