Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världslag utan europeer

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
Yannick Gingras ska prova stående start i Australien. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Australien mot världen - men utan europeiskt deltagande. Det verkar bli slutresultatet av en ny internationell kuskmatch med hög ambitionsnivå som flaggats upp i Australien.

Publicerad:

Fem kuskar från delstaten Victoria, fem från ”världen” som möts sex dagar/kvällar i rad den 6-12 mars på fem olika banor i Victoria. Så ser upplägget ut i det som namngivits International All Star Series. Den stora finalkvällen är lagd till den 12 mars på Tabcorp Park Melton då även storloppet Great Southern Star körs.

Vilka de fem inbjudna ”världskuskarna” blir är redan klart. Från Nya Zeeland kommer Dexter Dunn och Anthony Butt, från USA Brett Miller och Corey Callahan och från Kanada Yannick Gingras. Men ingen kusk från Europa alltså.

”Hemmalaget” anförs av Kerryn Manning, som blev känd även i Europa när hon gästade europeiska storlopp med sin stjärna Knight Pistol.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.