Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsrekord av Walner

Foto: Mia Törnberg/Travronden.
Walner satte nytt världsrekord för tvååringar för Tim Tetrick och den Linda Toscano-tränade tvååringen vann med tussarna kvar! Foto: Mia Törnberg/Travronden.

Walner krossade världsrekordet för tvååriga hingstar och valacker på Red Mile idag i en division av International Stallion Stake ($56.000) på 1.09,3/1.609 meter.

Publicerad:

Det tidigare rekordet sattes av Southwind Frank ifjol med 1.09,8, men Walner (e. Chapter Seven-Random Destiny) är ändå inte den snabbaste tvååringen i världen. Mission Brief har travat 1.08,7 på milebana.

Tim Tetrick och Walner inledde i andra utvändigt, men när John Campbell backade ner i tredje inner efter 500 meter med Muscles Jared valde Tetrick att köra till. Täten övertogs efter drygt 700 meter och halva distansen passerades på 1.08,6 och 1.200 meter på 1.09,3.

Över upploppet handlade det bara om en häst och Walner vann utan att brukas för fullt!

– Han hade tussarna kvar, sade Tim Tetrick, och fortsatte:

– Det är en stor talang och jag har gillat honom från dag ett!

Walner är döpt efter Håkan Wallner, men uppfödaren nöjde sig med ett "l". Han är uppfödd av Esa Lahtinen och hans tidigare sambo Riina Rekilä. Modern Random Destiny finns numera i Finland hos Riina Rekilä. Random Destiny har en svenskregistrerad dotter med Muscle Hill som far. I år är Random Destiny dräktig med Andover Hall.

Priset för Walner på Lexington Selected Yearling Sale var 90.000 dollar. Hans mor Random Destiny, 1.11,0*/$691.223, vann flera finaler i Ontario Sire Stakes Gold. Fadern Chapter Seven har sin första kull ute på tävlingsbanan i år.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.