Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vårtecken på onsdag

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Det märks att våren är på ingång. Vissa märker det på värmen i luften, men inom travet är det då stjärnhästarna kommer ut som man får en bra indikation. På onsdag gör en hel drös intressanta hästar årsdebut.

Publicerad:

Lopp sju på Solvalla är det kanske som sticker ut en aning. Här gör Al Dente årsdebut, liksom Gross Weight och Iponema. Al Dente körs av en annan kusk än Örjan Kihlström, som alltid kört hästen då han tränats av Catarina Lundström. Den här gången får Ulf Ohlsson chansen istället. I samma lopp tar Roger Walmann ut intressante jänkaren Exodus Hanover (e. Andover Hall) som imponerade som tvååring i USA och tjänade dryga miljonen.

1. Al Dente - Ulf Ohlsson
2. Chocolate Crisp - Erik Adielsson
3. Exodus Hanover - Örjan Kihlström
4. Origo Tilly - Torbjörn Jansson
5. M.T.James - Åke Lindblom
6. Gross Weight - Stefan Melander
7. Explosive de Vie - Jim Oscarsson
8. Daley Lovin - Daniel Redén
9. Officer C.D. - Robert Bergh
10. Iponema - Marcus Schön

Förstapriset i detta fyraåringslopp är 100.000 kronor.

I lopp åtta på Solvalla tar Hans-Owe Sundberg ut Charrua Forlan, som tillhörde kulltoppen i fjol som fyraåring. I år blir det till att tampas mot äldre konkurrenter och redan i årsdebuten ställs han mot hästar som Perfectly Enough och Opitergium för att nämna några.

Åby bjuder på ett litet, men naggande gott fält i lopp två. Här tar Conrad Lugauer ut snackhästen Spartan Kronos, men motstånd saknas inte. Segraren av Svensk Uppfödningslöpning 2013, Onceforall Face är en utmanare liksom Jerry Riordans Sylvester America som imponerat på sistone.

1. Wishing Boy - Steen Juul
2. Sylvester America - Björn Goop
3. Ewald F.Boko - Marc Elias
4. Spartan Kronos - Conrad Lugauer
5. Michelangelo Ås - Johnny Takter
6. Onceforall Face - Lutfi Kolgjini

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.