Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Växlande väder – men Åby kör som planerat

Foto: Charlotte Hägg/TR Bild
Foto: Charlotte Hägg/TR Bild

Från snö till regn. Från minus till plus. Åbytravet brottas med en omväxlande väderlek inför onsdagens tävlingar.

Publicerad:

Vid lunch på tisdagen lossnade tjälen i banan. Till kvällen sjönk sedan kvicksilvret under nollan på nytt och banmästaren Oscar Uhrberg var orolig när han intervjuades av Trav 365 på onsdagsförmiddagen.
– Det svårt säga just nu, det är ett spänt läge, sade Uhrberg till Trav 365.
– Det bästa är om det börja regna så tidigt som möjligt så vi kan börja jobba med banan, i nuläget kan vi inte göra så mycket.

"Tog beslut i går"

Uhrberg menade dock att tävlingarna inte skulle ställas in och samma besked kom sedan från sportchefen Jon Walter Pedersen. I en intervju för Åbytravets twitterkonto säger Pedersen att loppen körs som planerat.
– Det beslutet tog vi i går. Om det skulle vara fara för hästarna kommer vi ta ett nytt beslut i samråd med banveterinären, men det ser vi inte just nu, säger Pedersen.
– När vi kom i morse var banan jättefin. Det hade knappt behövts brodd. Nu är det ymnigt snöfall som ska övergå i regn, men vi tror att det är så pass kallt i backen att banan inte ska släppa under dagen.

Uppehåll på Solvalla

Åby står värd för onsdagens V86-tävlingar tillsammans med Solvalla. Där är förutsättningarna bättre. Mitt på dagen är det uppehåll och sex minusgrader i huvudstaden.
– Det är en vanlig vinterbana i kväll. Det kommer krävas korta brodd minst bak, säger banmästaren Marcus Stjernström till Trav 365.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.