Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vd Göran Blom tror på flera olika orsaker

Foto: ALN
De första E3-kvalen för året avgörs på söndag med rekordlågt deltagarantal. Foto: ALN

Göran Blom är extern vd för E3 Travlopp AB. Han tror att flera olika faktorer kan ligga bakom de rekordlåga anmälningssiffrorna till långa E3-kvalen.

Publicerad:

Göran är noga med att påtala att grundintresset för att anmäla till E3 faktiskt är större nu än för några år sedan.
– De senaste två åren har vi snarare sett en ökning av antalet anmälda hästar till E3. Vad som ligger bakom tappet när det sedan ska anmälas till första loppet för året måste vi sätta oss ner och analysera. Faktum är att nästa styrelsemöte är redan på söndag, vilket nu känns ganska lämpligt.

Göran har ändå några spontana punkter att ta upp redan i dag, som kan ha påverkat de rekordlåga anmälningssiffrorna.

– Det har varit en dålig vinter för många som har travhästar, en hel del kan ha blivit försenade av dessa omständigheter. Premiechansningen kan också ha spelat in. Tidigare gick de flesta ut i premielopp och sedan kval, kanske väntar man längre nu. E3 är inte heller med i Premiechansningen, vilket kan vara ytterligare något som kan påverka.

– Det finns många treåringslopp: Margaretas Unghästserie, ST-lopp och allt annat. Någon gång måste man låta hästarna få en pust. Årets införande av ljus anmälan är också något nytt som kan ha haft betydelse. Men vi måste som sagt analysera det hela mera noggrant och även ta in synpunkter från tränarhåll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.