Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Veijo siktar högt med Some Summit

Foto: HANOLD/ALN
Veijo Heiskanen siktar högt med Some Summit. Foto: HANOLD/ALN

Efter fem årssegrar på lika många försök spänner Veijo Heiskanen bågen med Stochampionatsvinnaren Some Summit.
– Tanken är att starta henne i Sto-SM på Åby den 10 oktober, säger Åbytränaren.

Publicerad:

Efter Stochampionatet dundrade Some Summit hem Diamantstofinalen på 1.12,0/2 140 meter i mitten av augusti, men sedan dess har hon inte synts på tävlingsbanan.

– Men hon tränar bättre än någonsin och har aldrig känts så fin som hon gör just nu. Siktet är inställt mot Sto-SM den 10 oktober och efter det går vi mot Breeders’ Crown-semifinalen. Tävlar hon på den nivån som jag hoppas hon ska tävla på så kan det bli aktuellt att sikta mot Criterium Continental runt jul, men då behöver hon samla på sig mer prispengar än vad hon har just nu, säger Heiskanen.
 
På torsdag debuterar han nyförvärven Othello Face (186 500 kr) samt Neuland (27 288 kr) och nästa vecka ska ytterligare ett spännande förvärv ut och tävla.
– Jag har fått fjolårets Oakstvåa Differenceadaymade i träning. Hon har dåligt med startpoäng, men känns allt starkare i träningen så nu är tanken att starta henne i ett fyraåringslopp för ston i Halmstad måndag den 21 september, säger Heiskanen.
 
Differenceadaymade har tidigare tränats av Björn Goop för vilken hon tjänade 899 200 kronor och tog rekordet 1.13,9aM.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.