Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vem är bäst av systrarna?

Foto: TR Bild
Jan Norberg kör Forspärla åt Jan Gustavsson. Foto: TR Bild

Jan Gustavsson gästar Umeå med systrarna Forsvira och Forspärla som båda startar i första V4-avdelningen. Han har följande att berätta om hästarna.

Publicerad:

– Forsvira fick vi stryka senast eftersom hon drog på en skentur i hagen och sprang rakt igenom trådarna. Jag vet inte vad som hände eftersom hon är född i hagen. Kanske var det en björn eller liknande som skrämde henne. Hon verkar pigg och fräsch nu, men det är lite frågetecken med tanke på det. Hästen känns i alla fall fin och har varit bra vid segrarna. Innerspåret är sådär för henne och det tar ett tag innan hon brukar komma in i loppen. Normalt tillhör hon tre hästar som bör göra upp om segern. 

 

– Forspärla såg väldigt bra ut senast, men det kan ha varit banan som spelade ett spratt då hon inte fick rätta fästet och galopperade på grund av det. Fungerar Forsvira är hon förmodligen den bästa eftersom hon kan gå längre bit i spåren än Forspärla. Spår fem borde inte vara några problem för henne och det blir inga ändringar, säger Jan Gustavsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.