Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Venice i Suur-Hollola

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Venice sprang första gången barfota runt i finalen av Suur-Hollola och vann 100 000 euro på 1.12,5a/2.140 meter.
Tränare Heikki Korhonen och körsven Mika Forss tog rätt beslut, och stjärnstoet Venice satte pricken över i:et i sin karriär.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Venice startade från femtespår i finalen. Utan skor var hon oerhört snabbt och tog ledningen. Shadow Woodland försökte svara, men kunde inte och hamnade därmed i rygg ledaren. Jonesy kom tidigt till dödens förbi Surprise Lord för dagen körd av Örjan Kihlström. Tätparet drog jämt 1.11-tempo. På upploppet såg Jonesy ut att koppla greppet, men Venice var tapper. Venice gled undan till seger till slut. Örjan hittade en extraväxel bakom Surprise Lord, som spurtade till andraplatsen. Jonesy var bra trea. Shadow Woodland fick inte fritt och var fyra i mål.
- Vi köpte Venice som 1,5-åring. Hon har inte varit någon enkel häst, hon har sin egen vilja. Vi har vant oss vid henne och numera går det bra. Hon har vunnit 39 segrar på 62 starter. Hon har otroligt stor kapacitet. Jag har sålt många hästar på senaste tiden, men Venice är en häst som jag vill behålla, sade tränare Heikki Korhonen, som vann sin första seger i Suur-Hollola.
- Venice är verkligen kvick, och nu när vi körde barfota runt om var hon ännu snabbare. Jag ryckte norsken hundra kvar och då kontrade hon, sade Forss.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.