Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Verbeeck inför Oslo GP

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN
Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN

BJERKE. Ett av de exotiska inslagen i Oslo Grand Prix 2017 är Jean-Michel Bazires Aubrion du Gers. Stjärntränaren väljer själv att stanna kvar i Frankrike och har istället anlitat Jos Verbeeck som kusk.
– Jag gillar verkligen att åka till Skandinavien och jag är laddad inför dagen, berättar belgaren.

Publicerad:

Aubrion du Gers, en av världens absolut bästa valacker. De senaste åren har segrarna radats upp i Grupploppen i Frankrike tillsammans med tränare, kusk och ägare Jean-Michel Bazire. Nu gör hästen resan till Norden för första gången och startar i Oslo Grand Prix. Mannen bakom hästen, stannar kvar i hemlandet och istället är det Jos Verbeeck som ska försöka se till så Aubrion du Gers påbörjar en ny segerrad, efter andraplatsen i senaste starten.
– Jag gillar verkligen hästen, han är väldigt kapabel, om än lite trög i loppen. Förhoppningsvis har Jean-Michel satt hästen i toppform, då blir det roligt i dag, säger Verbeeck.

Spår åtta är sämsta tänkbara och någon taktik har han inte funderat över.
– Vi får se, min häst är stark och rejäl, men det är många bra hästar med i loppet och spåret gör det än svårare. Beroende på hur loppet utvecklar sig kan det bli så att jag avancerar direkt, men det återstår som sagt att se.

Hur liten bana och regn påverkar, är svårt för belgaren att bedöma.
– Banan är hård, men det är lika för alla. Eftersom Jean-Michel väljer att åka hit till Oslo, så är jag övertygad om att han tror att liten bana fungerar, så det är jag inte speciellt orolig över. Med ett bättre spår hade jag trott på toppchans, nu är han väl en av flera i loppet, säger Verbeeck.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.