Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Verkligen en rejäl insats”

Foto: Micke Gustafsson
Christoffer Eriksson kör Spring Erom i Jämtlands Stora Pris på lördag. Foto: Micke Gustafsson

Jägersros Christoffer Eriksson kör i ett fint flyt för dagen. I lördagens V75-omgång i Östersund sitter han upp bakom fyra hästar – bland annat Elitloppshästen Spring Erom.

Publicerad:

I tisdags tog Christoffer Eriksson en trippel i Kalmar och under onsdagen blev det en dubbel på Solvalla där han bland annat segrade med Vamp Kronos i Margaretas Tidiga Unghästserie. 29-åringen kör i ett minst sagt flyt för dagen och är med sina 71 segrar femma i den allsvenska körsvensligan. På lördag reser Christoffer Eriksson upp till Östersund där han kör totalt fyra hästar inom V75-spelet. Bland annat Håkan K Perssons Edgy Look som vann på bra sätt under Elitloppshelgen.
– Han gick ett bra lopp och kändes stark hela vägen. Det var bra hästar med och han fick gå i tredjespår redan 700 kvar och det var verkligen en rejäl insats. Än så länge har jag inte full koll på vilka hästar han möter, men han gjorde det som sagt bra senast, säger Christoffer Eriksson.

På V75-omgången körs också Jämtlands Stora Pris där Christoffer Eriksson på nytt får chansen bakom Dan Widegrens Spring Erom. Tolvåringen var ute i Elitloppet senast där han kvalificerade sig för final, men dessvärre blev oplacerad.
– Han gjorde det bra i Elitloppet och har nog aldrig varit så fin som han är för dagen. Vi fick ett bra utgångsläge nu, men det är samtidigt tuffa hästar emot, säger Christoffer Eriksson.

Förutom Edgy Look och Spring Erom kör Christoffer Eriksson Vidivici C.C. åt Mattias Djuse och Above All Ås åt Lars Wikström. Båda dessa hästarna kör han för första gången.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.