Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Jan Halberg, ordförande Travtränarnas Riksförbund. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Travtränarnas Riksförbunds ordförande Jan Halberg är minst sagt kritisk till tillvägagångssättet kring dagens beslut om tävlingsprogrammet inför 2018.
– Vi lägger ner otroligt mycket tid på det här och det kändes som att luften gick ur ballongen, säger han.

Publicerad:

Förra veckan gick Travtränarnas Riksförbund ut med en skrivelse där de hoppades på att få bort Xpress-tävlingarna. Under fredagen, mellan 10.00-10.55, satt deras styrelse i telefonmöte tillsammans med ATG:s vd Hasse Skarplöth och diskuterade tävlingsprogrammet inför nästkommande år. Efter mötet uppdagades det dock att beslutet redan var fattat och att ST kablat ut det på sin hemsida redan vid 10.15.
– ST har helt enkelt inte tagit min organisation på allvar. De har väldigt tydligt visat att de inte bryr sig om vad vi tycker och vi har inte vid något tillfälle varit med i dialogen. Just nu känner jag stor uppgivenhet och jag och mina medlemmar i Travtränarnas Riksförbund lägger ner otroligt mycket tid och det kändes som att luften gick ur oss, säger han.

Hur beskriver du telefonmötet?
– Skarplöth har visat ett intresse att vilja prata med oss och han förklarade också på ett väldigt bra sätt hur han och hans bolag såg på saken. Sedan tycker vi helt enkelt inte lika om allt, men mötet som sådant var väldigt bra. När vi sedan såg att beslutet redan var fattat börjar man fundera på varför vi lägger ned tiden på det här? Våra medlemmar har mycket att göra redan som det är och det gjorde mig verkligen ledsen.

Huruvida beslutet att låta Solvalla ha tisdagar som sin stora tävlingsdag och att V86 Xpress fortsätter på onsdagarna är bra för travet på lång sikt vill Jan Halberg inte spekulera i.
– Nej, det vill jag inte uttala mig om. Det får framtiden utvisa. Min organisation har kämpat för att Solvalla ska få den status man förtjänar som nationalarena. Vad gäller V86 Xpress är det en bra tv-produkt, men inte alls lika bra live. Det blir inte trevligt för hästägarna och publiken på plats och vi har medlemmar som väljer bort att åka och titta på sina hästar de här dagarna trots att det ändå är så pass höga prispengar som det är på onsdagarna...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.