Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi är halvoptimister"

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Quantanamera och Erik Berglöf. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Erik Berglöf kommer till start med en häst på Bollnäs i dag, men det är inte vilken häst som helst. Quantanamera har radat upp segrarna i år. Kommer nästa i eftermiddag?

Publicerad:

Erik Berglöfs tuffa sto kommer från åtta starter som bara har slutat med första- och andraplatser. Quantanamera har en rad som pekar på toppform samtidigt som ett par veckors uppehåll ändå gör att frågetecknet är befogat. I dag startar hon i V75-1.

– Hon blev struken för en sårskada inför Årjäng. Den är läkt nu och hon har gått jobb efter det. Jag har svårt att se att formen skulle vara sämre nu. Hon har dessutom gått bra efter några veckors uppehåll tidigare, säger Berglöf. 
Spelarkollektivet har gjort Quantanamera (e. From Above) till fjärdehandare på spelet. Hästen startar i den tredje volten med bricka 15. 
– Det är ett svårt läge, och att ta 20 meter på en häst som Backorder är inte lätt. Distansen passar bra och skulle det bli lite körning och hon får gå med i ryggar så går hon alltid hela vägen. Vi ska kunna vara med där framme bland de tre-fyra i alla fall.
Vad gäller distansen har Quantanamera varit ute i nio lopp som har varit längre än 2.600 meter och vunnit fyra av dem. Tre av segrarna över distansen har dessutom kommit i år. 
– Hon är ju den bästa jag har, även om jag inte har så många längre. Det är kul att åka ut och tävla med en sådan här häst. Hon gör aldrig ett dåligt lopp och jag får väl säga att vi är halvoptimister åtmistone. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.