Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi blev hörda"

Foto: MIA TÖRNBERG
Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen. Foto: MIA TÖRNBERG

Ett första samtal hölls mellan Åbytravet, Svenskt Travsport och Jordbruksverket under fredagen efter den senaste tidens turbulens, där bland andra hemmatränaren Robert Bergh valt att bojkotta banan. – Det var en bra dialog, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

Under torsdagen arrangerade Åbytravet tävlingar efter en tids tävlingsuppehåll. Som Travronden tidigare kunnat avslöja valde hemmatränaren Robert Bergh och Jägersrotränaren Joakim Lövgren att bojkotta tävlingskvällen efter turbulensen och polisanmälningarna från banveterinären Anders Bergqvist.

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen har tidigare också uttryckt sin oro över situationen på banan. Under gårdagen (fredag) arrangerades ett första samtal mellan Åbytravet, Svensk Travsport och Jordbruksverket.

 
– Vi har haft ett första telefonmöte och det var en bra dialog. Nästa steg är att vi fysiskt kommer att träffas. Det blir först om några veckor efter semestertiderna. Då kommer även banveterinär Anders Bergqvist att medverka, berättar Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
 
Vad sades i telefonmötet?
– Vi lyssnade på varandra och vad alla parter hade att säga om den rådande situationen. Från Åbytravets sida tycker jag att vi blev hörda. Vi har det som mest stressigt och självklart vill jag hitta en lösning så fort som möjligt.
 
Hur upplever du situationen?
– Telefonmötet var ett bra första steg. Jag har även haft en dialog med Anders Bergqvist, vilket kändes bra. Samtidigt vet jag att de aktiva är mer otåliga och att de inte är nöjda så länge inget händer. Bergh och Lövgren lär hålla fast vid sitt agerande tills situationen är löst. Tyvärr kan inte jag agera så mycket snabbare just nu.
 
Hur var torsdagens tävlingsdag?
– Det var rätt lugnt i alla avseenden och inga incidenter uppstod. Visst frågade en del om hur allt känns och givetvis är inte situationen optimal just nu. Det som var bra var att folk kände sig informerade.
 
Travrondens tidigare rapportering kring ämnet finns längre ned under "läs även". 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.