Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi fick en vän för livet"

Foto: TR Bild
Lars-Ove Lunneryd blev 70 år gammal. Foto: TR Bild

Nyligen nåddes vi av beskedet att Lars-Ove Lunneryd inte längre finns kvar i livet. Även om det nu är åtskilliga år sedan han avslutade sin aktiva karriär inom travet – och ännu längre sedan vi gemensamt delade Ciceron Örns framgångar – är min känsla att det var alldeles nyss vi samarbetade.

Publicerad:

Ciceron Örn var i Lars-Oves träning i drygt fem och ett halvt år och sprang under denna tid in nästan 2,3 miljoner kronor, vilket efter den tidens förutsättningar var synnerligen bra. Även om vi ägare naturligtvis gärna ville ta åt oss en del av äran för detta var det två gedigna hästkarlar som låg bakom alla framgångar: hästens tränare, och oftast också hans kusk, Lars-Ove Lunneryd, samt hästens skötare, Sven-Erik Carlsson. Att ingen av dessa två längre finns kvar bland oss känns både tungt och overkligt.

Att Lars-Ove Lunneryd 1992, tillsammans med Sven-Erik Carlsson och Ciceron Örn, vann Sprintermästaren torde de flesta vara väl medvetna om, men få har nog har nog klart för sig att denna trio skördade fler framgångar än så ihop.

Det var dock inte bara med Ciceron Örn som Lars-Ove var lyckosam. Han var en erkänt skicklig hästkarl med känsla för djuret kombinerat med en förmåga att hitta rätt balans. Inte sällan förbättrades hästarna som kom till stallet, vilket medförde att konkurrenterna hade största respekten för de Lars-Ove Lunneryd-tränade hästarnas framfart.

Många som träffade Lars-Ove flyktigt kunde kanske uppfatta honom som aningen introvert, vi som fick chansen att känna honom bättre än så visste att det mestadels handlade om blyghet. Lars-Ove släppte inte alla in på livet, men de som han väl gjorde det med, hade en vän för livet – därom är vi som fick chansen att göra just detta evigt tacksamma.

Inte enbart vi som var med om Ciceron Örns framgångssaga – utan hela Halmstadstravet – har anledning att med saknad minnas tränarprofilen Lars-Ove Lunneryd.

OVE JOHANSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.