Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi hade tur i oturen"

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Jenny Brunzell och Yoggi Composite skadade sig båda vid en olycka i måndags. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

Otursförföljde Yoggi Composite är skadad på nytt. Den framgångsrike, men skadedrabbade montéhästen skenade i måndags och bröt griffelbenet på två ställen. Även körande Jenny Brunzell skadade sig vid incidenten. Hon missar nu helgens tävlingar på Axevalla.

Publicerad:

Jenny Brunzell var uppsatt som ryttare i två montélopp på Axevalla i helgen, men kommer inte att kunna rida. Detta sedan både hon och hästen Yoggi Composite skadat sig tidigare i veckan. 
– Jag var ute i måndags eftermiddag och körde honom. Plötsligt blev han rädd för någonting, slog mig ur vagnen och skenade själv. Han har brutit griffelbenet på två ställen och jag fick en spricka och en blödning i armbågen, säger Jenny Brunzell.

I fjol vann Yoggi Composite ett V75-lopp för sulky på Åby och slutade även fyra i Montéeliten under Elitloppsdagen, men därefter var sexåringen borta från tävlingsbanan i nästan ett år på grund av en skadad böjsena. Yoggi Composite, som tränas av Jan Hellstedt, gjorde comeback i våras, men efter två starter visade det sig att skadan slagits upp på nytt. Därför har han inte startat sedan dess och när han nu skulle börja att gå motionsjobb i tryckvagn drabbades hästen alltså av ytterligare ett bakslag.
– De har plockat bort de brutna bitarna, det var tur att det var griffelbenet. Nu ska han stå på box i två veckor och sedan kan han nog börja gå lite. Det är ganska snabbläkt. Vi hade tur i oturen om man säger så.

Hur ser prognosen ut för din del?
– Det har blivit ganska mycket bättre bara på några dagar, men som det är just nu har jag ingen känsel i armen. Den bara hänger och jag kan inte böja den. Jag hoppas att kunna rida nästa vecka, men troligtvis kommer det väl inte att gå. Vi får se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.