Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi slutar med flaggan i topp"

Elva år har den getts ut. 2018 års upplaga blir den sista. Utgivningen av Trav Galopp läggs ner.

Publicerad:

2008 kom den första utgåvan av Trav Galopp. Personen bakom publikationen, innehållande bland annat tävlingskalender, en del redaktionellt innehåll och som delvis varit som travsportens telefonbok, har elva år senare beslutat sig för att lägga ner den. Anledningen är ekonomisk.
– Sedan 2008 har Svensk Travsport och ATG varit våra största sponsorer, men inför en eventuell utgåva 2019 valde Svensk Travsport att hoppa av, vilket vi har respekt för med tanke på vad som komma skall vid årsskiftet. Från ATG har vi däremot inte hört någonting överhuvudtaget, trots försök till kontakt, och därför tar vi det som ett negativt besked. Det är jättetråkigt, verkligen, men vi vill samtidigt tacka för de åren vi haft tillsammans, säger Larne Wallisson, som tillsammans med Göran Lindskog och Willy Nilsson legat bakom Trav Galopp.

Helt över är det däremot inte med Trav Galopp. Även om den tryckta delen kommer att läggas ner, så kommer hemsidan kvarstå.
– Göran Lindskog, som är den som skött den biten, har sagt att hemsidan ska fortsätta att leva. Det är givetvis tråkigt att det blev som det blev, men vi är gamla allihopa, och med ålderns rätt får vi dra oss tillbaka och minnas elva fina år. Jag tycker att vi, även om vi gått från 30.000 tryckta utgåvor, till 13.000 det senaste året, slutar med flaggan i topp. 13.000 utgåvor i dagens samhälle, är starka papper.

Det som framför allt kommer saknas, är kontakten med omvärlden.
– Jag har haft mycket kontakt med sponsorer och så vidare, så det kommer jag verkligen att sakna. Och det märks på de som man varit i kontakt med, att de kommer sakna Trav Galopp också. Det blir lite som en minifamilj, som man umgås med. Men allting har sin tid, säger Wallisson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.