Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Viesker hyllas i Jyväskylä

Foto: Ilkka Nisula
Viesker var på plats vid Kungstravet på Vermo för två år sedan. På torsdag hyllas han i Jyväskylä. Foto: Ilkka Nisula

Förra veckan fyllde han 30 år och på torsdag ska han firas. Då får den finske kallblodskungen Viesker ta emot publikens jubel på hemmabanan i Jyväskylä.

Av: David Grudd, Timo Mahlamäki
Publicerad:

Det här gått 15 år sedan Viesker slutade tävla, men han är långt ifrån bortglömd av den finska travpubliken. För två år sedan var han hedersgäst vid Kungstravet på Vermo och nu väntar nya hyllningar.

Viesker fyllde nämligen 30 år i torsdags och födelsedagsfirandet är förlagt till Jyväskyläs tävlingar på torsdagen. Då körs det åtta lopp på banan, däribland finalen av Viesker Cup, och kallblodskungen dyker upp – vid god vigör.
– Han är full av liv och lust, säger ägaren Kari Ahokas till Hevosurheilu.

Viesker vann 136 av sina 169 starter och sprang in närmare 1,2 miljoner euro. Han vann Alm Svartens äreslopp tre gånger och både Elitkampen och Kungstravet fem år i följd. Efter tävlingskarriären har han sedan dominerat som avelshingst. Han är far till bland andra Polara, Vitter och Välähdys.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.