Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Viking Blue fick ge sig

Foto: null
Franck Nivard körde Vanille du Dollar till hennes tredje raka seger.

Idag kördes den andra etappen av den franska storloppsserien Grand National du Trot och vi fick se ett favoritfall i Marseille Borely när segermaskinen Viking Blue fick nöja sig med en andraplats.

Publicerad:

Viking Blue (e. Prodigious) var dock tapper i förlusten. Han fick ett tufft inledning i tredjespår då han avancerade från tillägg tidigt och fick svar under vägen. Med 800 meter kvar av loppet hade han kunnat trycka sig till ledningen, men den sista biten över upploppet hade han inget svar.

Vann gjorde istället Vanille du Dollar (e. Magnificent Rodney) som tillsammans med Franck Nivard. Efter att tidigt kört till spets, släppte det sjuåriga stoet och fick en resa i tredje invändigt. Där kunde hon sitta fram till upploppet och när Nivard vred ut avgjorde hästen på ett fint sätt och vann med en säker längd.

Förstapriset var 40.500 euro och segertiden skrevs till 1,14,2/3.000 meter, medan Viking Blue travade 1.13,7/3.025 meter som tvåa.

Trea idag blev Ursa Major (e. Ganymede), vilket gjorde att hon tog ledningen i den totala GNT-tabellen efter att slutat tvåa i den första etappen bakom Uno Dancer, som delar andraplatsen med Vanille du Dollar efter dagen seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.