Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Viking Brodde starkast till slut i Klass II

Foto: TR BILD
Viking Brodde med Örjan Kihlström tar hem klass II-finalen. Foto: TR BILD

Klass II-finalen blev en rivig historia och i upplösningen kunde ingen stå emot Viking Brodde som med en tung slutspurt avgjorde enkelt på 1.11,4a/2140 meter. 
– Det är en stark och tuff häst det här, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Publicerad:

Det blev rejäl kubbning om ledningen i spetsstriden, B.W.L.Ruthless nådde efterhand spets via 1.07,5/500 men fick kort därefter släppa förbi sig Taiga Woodland som hittat fram från bakspåret. Varvet öppnades via 10 blankt och Örjan Kihlström som satt sist utvändigt med Viking Brodde kunde gotta sig åt den höga farten.
– Det var ett jätteplus för vår del att det blev ett så hårt tempo hela vägen. Vi satt i princip sist hela vägen och följde med i ryggar genom slutsvängen, det var först på upploppet som han fick full marschorder. 

Zizou svepte fram till ledningen genom sista sväng och fick snabbt Marcello Wibb över sig, men när Kihlström satte in slutstöten med Viking Brodde var det aldrig något snack. Fyraåringen avgjorde lekande lätt och vann ohotad på nya rekordet 1.11,7a/2140 meter före Remarkable Feet och Marcello Wibb. 

För Viking Brodde var segern karriärens tredje i nionde starten och Timo Nurmos-träningen har nu sprungit in över en halv miljon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.