Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vila för Buzz Mearas

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Buzz Mearas och Roberto Andreghetti vid segern i Köpenhamn. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Femårige Buzz Mearas är skadad och kommer att missa miljonloppet Jubileumspokalen, som körs på Solvalla i augusti.

Publicerad:

Buzz Mearas (e. Dream Vacation-Dance Of Joy) tävlade hos Lutfi Kolgjini som tre- och fyraåring, men efter årsdebuten som femåring såldes femåringen till Bold Eagles ägare Pierre Pilarski och sattes i träning hos Vincent Lacroix.

I sin nya regi har det blivit två segrar på tre försök. Först vann hästen ett billigt lopp i Belgien och näst senast segrade Buzz Mearas i Fyra- och Femåringseliten på Charlottenlund. I söndags blev han trea i Bjerkes Europamatch, men nu väntar ofrivillig vila. Hästen fått en lättare skada och missar Jubileumspokalen på Solvalla, men kretsen kring Buzz räknar med att han är tillbaka till vintermeetinget i Paris.

Han har totalt gjort 24 starter (11-3-2) och tjänat nästan 1,8 miljoner kronor. På meritlistan finns andrapris i Breeders Crown bakom Nuncio och seger i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke. I storloppet i Norge sprang han rekordnoteringen 1.10,4/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.