Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vilken mäktig show, Nuncio!

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Nuncio i vinnarcirkeln. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Stefan Melanders femåring Nuncio stod pall för favoritskapet. Det blev hemmaseger i Elitloppet 2016 inför 28.896 personer. "Som en saga, jag tror jag drömmer."

Publicerad:

Un Mec d'Heripre och Joseph Verbeeck och försvarade ledningen och med Nuncio (e. Andover Hall) på utsidan öppnades första 500 meterna efter 1.07,6. När startrusningen lagt sig gick det inte lika snabbt och första varvet passerades efter 1.09,6.

Timoko och Björn Goop satt kvar i andra ytter när Åke Svanstedt anföll med Resolve från tredje ytter. Nuncio och Örjan Kihlström hade satt klorna i ledaren in på upploppet och i en snabb avslutning höll han undan för Resolve. Segertiden landade på 1.09,2a/1.609, vilket är nytt löpningsrekord. Nuncio belönades med tre miljoner kronor och nu har han tjänat över 21 miljoner.

- Det är fantastiskt att få stå här. Många gillar Nuncio och det var skönt att vi inte gjorde bort oss. Han fick göra jobbet utvändigt en bra konkurrent, men in på upploppet hade han kopplat grepp och då kändes det som att vi skulle vinna. Den här kan springa fort länge, sade segerkusken Örjan Kihlström, som vann Elitloppet för andra året i rad. Totalt har han tre inteckningar. From Above 2003, Magic Tonight ifjol och Nuncio i år.

- Jag var för feg för att gå fram till målinjen idag, jag var lite spänd. Jag trodde inte att han skulle vinna från dödens, sade Stefan Melander efter hans andra fullträff i Elitloppet. 2010 segrade Iceland för Johnny Takter.
– Jag kommer ihåg varenda sekund av loppet. Jag har ju fotat det här loppet när jag inte kört det här loppet, men jag vågade inte gå fram till mållinjen. Det är som en saga, jag tror att jag drömmer, är jag verkligen här?, sade Stefan Melander.

Elitloppet 2016

Häst - Kusk - Tränare - tid - pengar
1. Nuncio - Örjan Kihlström - 1.09,2 - 3.000.000 kronor
2. Resolve - Åke Svanstedt - Åke Svanstedt - 1.09,3 - 1.200.000 kronor
3. Un Mec d'Heripre - Joseph Verbeeck - Fabrice Souloy - 1.09,4 - 600.000
4. Timoko - Björn Goop - Richard Westerink - 1.09,5 - 300.000
5. Propulsion - Erik Adielsson - Daniel Redén - 1.09,5 - 150.000
Oplacerade: Oasis Bi, Royal Fighter, Billie de Montfort.

Samtliga hästar i finalen gick felfritt och alla travade under 1.10. Här kan du se loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.