Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vill visa upp för Elitloppet"

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Royal Fighter och Jennifer Tillman har spår elva i kvällens V86. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

I kvällens V86 från Jägersro startar Royal Fighter – som vill visa upp sig inför Elitloppet.

Publicerad:

Åttaåriga hingsten Royal Fighter startar i kvällens V86-7 från Jägersro. I årsdebuten och senaste starten blev det en andraplats bakom Solvato.

– Han gjorde det mycket bra senast och det var den bästa debut han gjort. Han känns jättebra i ordning och allt är positivt. Hästen är pigg och glad och verkar må bra, säger Per K Eriksson, tränare.
 
Senast hade Royal Fighter spår två och i dag blir det ett tuffare utgångsläge med spår elva bakom bilen. Per K Eriksson är trots det optimistisk.
 
– Han ska kunna göra det även härifrån också om det inte blir en massa trafikproblem. Tyvärr fick vi elftespår, men jag tror vi kommer visa upp en fin häst. Vi tror alltid att han kan vinna när vi startar. Men, klart är att det är ett tufft läge med bra motstånd och mycket kan hända på vägen. Fast är det meant to be så är det meant to be, säger Per K Eriksson.
 
Inför kvällen blir det balansändring – med tanke på den stundande Elitloppstiden.
 
– Normalt brukar jag inte köra utan skor, förrän det riktigt gäller. I dag blir det barfota runt om, banan och vädret är bra. Vi vill visa upp honom i bästa skick för att visa att han är en häst att ha med i Elitloppet. Så klart är det en long shot för att ta sig till Elitloppet men vi ska göra vad vi kan, säger Per K Eriksson.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.