Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinnare – även med sadel

Bergsåkers torsdagstävlingar bjuder på hundra procent monté och det var också namnet på dagens fjärde lopp. Där gick segern – och 100.000 kronor – till Sign Me Up Too.

Publicerad:

Elva hästar fanns med bakom startbilen i loppet som var öppet för hästar som tjänat över 450.000 kronor. Efter några ledarskiften var Panic Button främst med varvet kvar till mål. Nappa Scar följde med i rygg, men sedan var det långt till övriga efter en förstarunda som travades efter 1.11,7.

Då tog Emilia Leo och Sign Me Up Too (e. Mythical Lindy) upp jakten på allvar. Ekipaget närmade sig tätduon undan för undan och var i ingången till sista sväng jämsides med ledaren. Panic Button kastade då in handduken, däremot hade inte Nappa Scar gett upp.

"Härligt gensvar"

Han och Jenni H Åsberg utmanade upploppet igenom, men kom aldrig närmare än en halv längd.
– När jag provade att mana på honom fick jag ett härligt gensvar, sade Emilia Leo.
– Det är klart att jag var lite orolig för Nappa Scar. Det är en bra häst som är bra på speed. Men min brukar svara när de kommer. Det var kul att han fick vinna i dag.

Emilia Leos häst provade sadel för andra gången och precis som i debuten var han först i mål. Den här gången skrevs segertiden till 1.13,3 över full väg.
– Han har inte riktigt begripit det här med monté. Han är fortfarande lite flegmatisk, vilket är bra. Då hushåller han med krafterna. Han är jättehärlig att sitta på, sade Emilia Leo.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.