Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinnarna av Sleipner Cup

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Pierre Nyström vann tillsammans med Myllkärrs Sune. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

I kväll kördes finalerna av Sleipner Cup för fyraåriga svenska och norska kallblod. Vann gjorde Klack Vilja och Myllkärrs Sune.

Publicerad:

I stofinalen av Sleipner Cup 2016, V64-2, blev det en något oväntad seger till Klack Vilja. Hon vann på segertiden 1.28,9/2.160 meter efter att ha tagit greppet om ledningen i mitten av upploppet, från att ha suttit i rygg på ledaren Kolnes Siv. För segern fick Klack Vilja 100.000 kronor. Detta var Klack Viljas första seger i karriären och i sulkyn satt Ulf Ohlsson.

–  Ja, det här var ju ett bra tillfälle att ta sin första seger i. Jag fick upp förväntingarna i sista kurvan och det slutade ju bra. Det är alltid roligt med överraskningar, så att det inte bara är de favorittippade hästarna som vinner, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
 
I V64-5, finalen av Sleipner Cup i den öppna klassen, blev det familjeseger då Myllkärrs Sune vann. Hästen är uppfödd och ägs, tränas och körs av Pierre och Lise-Lotte Nyström
Loppet var struligt med flera galopper. I sista sväng hade Pydin greppet, men galopperade kort innan mål. Sista meterna var tre hästar i bredd och det var riktigt hårt i mål mellan Snyggs Rubin, Tina Blessen och Myllkärs Sune. Efter granskning kunde vinnaren utses och det blev alltså Myllkärrs Sune.
– Jag var inte alls säker på att vinna. Pulsen steg fruktansvärt under tiden vi fick vänta på vem av oss som vann. Hästen gjorde ett bra lopp och jag visste på förhand att det skulle bli tufft i dag. Norrmännen hade bra hästar med. Hästen var tapper och det är jättekul att få vinna, sade en glad Pierre Nyström efter loppet.
 
Vinnarekipaget fick 150.000 kronor och de gick i mål på segertiden 1.28,0/2.140 meter. Det här var Myllkärrs Sunes tredje seger i karriären.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.