Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinner Lindblom direkt?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Åke Lindblom gör första starterna efter sin knäoperation. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Åke Lindblom är tillbaka i sulkyn igen efter sin knäoperation.
– Det kan faktiskt bli en dubbelseger i kväll, säger Örebrotränaren inför sina första lopp som kusk på över tre månader.

Publicerad:

Den 11 november körde Örebrotränaren Åke Lindblom sitt senaste lopp. Anledningen till tävlingsuppehållet är en knäoperation.
– Jag hade haft ont i flera år och var helt enkelt tvingad att göra något åt saken. Det är inte hela knäskålen som är utbytt, men många av slitytorna.

Hur ser prognosen ut?
– Det har bara gått tre månader och man kan inte säga något hundraprocentigt. Jag var dock på återbesök förra veckan och det såg bra ut. Jag ska kunna bli helt återställd, vilket förstås känns väldigt bra.

Hur är det just nu då?
– Jag kan gå obehindrat, men till exempel inte rida och sko ännu. Det får komma undan för undan.

I kväll kör han egentränade duon Aramis Race (V64-5) och Athos Race (V64-6) på Solvalla.
– Båda har mest gått tung träning inför de här loppen, så lite svårbedömt är det. Men jag tror att de ska vara i bra slag direkt och Chapuy, som hade fått samma träning, vann ju på direkten.

Hur ser det ut i stallet i stort?
– Det har börjat bra och jag är klart nöjd både med två och treåringarna. Sedan har jag alla Race-hästarna och Butterfly Ima, så det ska kunna bli ett fint 2019.

Speciellt som ”husse” numera inte heller knäar längre. Om det går bra i kväll på Solvalla kan det bli rejält firande på lördag. Då arrangerar Örebrotravet sin årliga travgala och Åke Lindblom är nominerad i de flesta av klasserna.
– Det ska bli roligt det också!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.