Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinner Ohlsson med Salmelas treåring?

Foto: HANOLD/ALN
Petri Salmela och Ulf Ohlsson. Foto: HANOLD/ALN

Petri Salmela andas optimism inför V75-tävlingarna på Vermo i eftermiddag. Bästa chansen startar i treåringsloppet. – Lady Zappa var överlägsen i det här loppet i fjol. Hesiod är en ännu bättre häst, säger Salmela.

Publicerad:

Hesiod (e. Explosive Matter) startar i V75-4 tillika treåringsloppet. USA-importen har fortsatt Ulf Ohlsson bakom sig, den här gången från spår fem bakom bilen. 
– Det är en riktigt, riktigt fin treåring som jag tror kommer vara riktigt bra redan i år. Han har fått gå i dödens i flera lopp trots att det inte är hans grej, han går mycket bättre på rulle. Kari Lähdekorpi har sagt att den bara vinner det här loppet, medans andra har glömt bort honom. När vi ryckte skorna på honom senast var ”Uffe” riktigt nöjd med honom och han sa att han i alla fall kan gå en 14-tid över två varv. Trots att det är ett riktigt tufft lopp så tror jag att det är min bästa chans, säger tränaren. 
Blir det barfota igen?
– Ja, och öppet huvudlag fortfarande. 
Ulf Ohlsson sitter även upp bakom Dragondamour Sisu (e. Even Better Odds) i V75-2. Även här är läget tilltalande då ekipaget startar från spår fyra bakom bilen. 
– De finska tidningarna har glömt bort henne totalt. Hon är en bra häst för klassen och den gången vi har laddat från start med henne så bara flög hon till ledningen. I Finland så kör alla tufft från start så vi får se hur det blir för våran del.
Vad blir det för utrustning?
– Vi ska prova riktig jänkarvagn den här gången. Hon går barfota runtom med ett öppet huvudlag. 
I V75-3 får Örjan Kihlström chansen bakom Merry Broline (e. Pine Chip). Ekipaget startar från 20 meters tillägg, men också 20 meter framför hästar som Rod Stewart och Bret Boko. 
– Han har visat väldigt fin form och även om han inte slutade långt fram i Bronsfinalen på Solvalla så gick han riktigt fort sista varvet. Han kanske inte ska vinna det här loppet men det är realistiskt att tro att han är med och gör upp om en plats. Vi gör inga ändringar utan han går barfota runtom i jänkarvagn med ett halvstängt huvudlag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.