Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinner stallet eller kusken?

Foto: HANOLD/ALN
Jan Ove Olsen har mycket i sin hand ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Ikväll körs det ett intressant Dubbelcupförsök på Bergsåker där Jan Ove Olsen har ett finger i de båda favoriterna. – Jag hoppas så klart att jag vinner själv, säger Jan Ove Olsen med glimten i ögat.

Publicerad:

Det är inte lätt för Jan Ove Olsen att veta vilket ben han ska stå på i V64-2. I ena hörnan finns hans arbetsgivare Jan-Olov Perssons Björli Odin och i andra hans egen styrning Monster Monsun, som enligt spelarna är värsta utmanaren.

– Det är två riktigt bra hästar och båda är gynnade av den långa distansen, berättar Jan Ove Olsen på väg till Bergsåker.

Björli Odin har kämpat mot de bästa i kullen under tre- och fyraåringssäsongen och i årsdebuten som femåring imponerande han vid seger på Umåker.

– Han var fantastiskt fin när han plockade ner Åsakjappen från dödens senast och allt känns fortfarande bra med honom.

Fredrik Franssons Monster Monsun har Jan Ove Olsen kört i de sex senaste starterna på svensk mark och det har slutat med galopp varje gång. Näst senast galopperade han på sista bortre långsidan, men kom tillbaka urstarkt och var först i mål, men galoppen var över hundra meter och hästen blev diskad.

– Den här gången ska jag göra allt för att köra felfritt. Vi har ändrat lite i balansen för att försöka för att få honom sluta slå sig på knäet, vilket har varit hans problem. Förhoppningsvis får det honom att trava hela vägen för han får gå så tuffa lopp när han galopperar hela tiden.

Vilken av de två vinner ikväll?

– Det är svårt att säga. Sköter sig båda är de med i striden båda två, men samtidigt kan det bli tufft att hinna upp Tjomslands häst på start. Det är tre riktigt bra hästar som möts och jag tror vem som helst av dem kan vinna, avslutar Jan Ove Olsen.
 

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.