Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinst för Ågren-ägd

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Karriären sades vara över i slutet av 2018 - men tidigare i vinter återupptogs den. Nu kom första segern efter comebacken för svenskdelägde Obrigado, som tjänat drygt 1,8 miljoner dollar.

Publicerad:

Paul Kelley-tränade Obrigado (e. Boy Band) har vunnit väldigt många stora lopp, 2016 vann han bland annat sex miljonlopp, däribland finalen i TVG. Efter 2018 års säsong meddelades att den av Lennart Ågren och SRF Stable-delägde hästen hade gjort sin sista start, men efter ett års tävlingsuppehåll var han tillbaka på tävlingsbanan i december 2019. Sedan dess har han startat på - och natten till lördag svensk tid kom första segern efter comebacken.

Tillsammans med Mitchell Cushing satt Obrigado som femtehäst under vägen, för att sedan gå ut i andraspår 800 kvar. I början av upploppet såg det lite segt ut, men kort därefter tog gamlingen tag i saken, kopplade grepp om sina konkurrenter och gick undan till säker vinst. Segertiden skrevs till 1.10,3a/1.609 meter på Meadowlands milebana. 6.750 dollar var triumfen värd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.