Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinst för fransk segermaskin

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Franck Nivard både kör och tränar Akido. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Det kördes ett grupp III-lopp idag på Enghien utan svenska intressen, men det var en fin vinnare i Love You-sonen Akido som visade upp sig.

Publicerad:

Femåriga Akido tränas och körs av Franck Nivard och dagens seger i grupp III-loppet Prix de la Chaussee d’Antin var den elfte segern i 17 starten för Love You-valacken. Franck Nivard hittade en perfekt position i andra utvändigt och trots att det var lågt tempo, satt han kvar där till ingången av sista sväng.

Då vred Franck Nivard ut Akido och tog sig snabbt fram till utvändigt ledande Alsonn de Guez (e. Baccarat du Pont) och mitt på upploppet kopplade han segergreppet och vann enkelt. Alsonn du Guez fick ge sig i striden om andraplatsen också då luckan kom för Attila du Gabereau (e. Mercenaire) från rygg på ledaren och spurtade in till andraplatsen.

Segertiden blev billiga 1.17,3/2.875 meter och förstapriset i Prix de la Chaussee d’Antin var 38.250 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.