Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinst för Perfect Spirit – men domstolsbeslut dröjer

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Perfect Spirit vann tisdagens Sverigedebut tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I tisdagskväll vann Perfect Spirit Sverigedebuten på Solvalla. Men kampen om Hambletonian är ännu inte avgjord.

Publicerad:

Åke Svanstedt berättar för Travronden att rättegångsförhandlingarna i New Jersey är flyttade för fjärde gången. Ägaren Lennart Ågren fick ta emot den stora Hambletonian-bucklan sedan Perfect Spirit dömts som segrare efter en hel del dramatik. What the Hill var först i mål men diskades av domarna på The Meadowlands för trängning och segern gick till tvåan i mål – Perfect Spirit. Tränare till What the Hill, Ron Burke, tillsammans med ägarna, accepterade inte domslutet utan gick till civil domstol.
– Det känns tråkigt att det inte är klart ännu. Först skulle det avgöras i höstas, sedan har det flyttats fram till januari, april och nu till juni månad. Man har ju hört om många konstiga rättsfall här i USA, men jag trodde aldrig att man skulle bli inblandad själv efter en seger i Hambletonian. Men, det är bara att avvakta och se vad som händer och när det händer, säger Åke Svanstedt.

Travronden berättade för Svanstedt om Perfect Spirits fina årsdebut.
– Roligt att han vann direkt. Det är en väldigt bra häst som bör räcka långt i Sverige.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.