Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinterfavoriten till Global Withdrawl

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Erik Adielsson körde Global Withdrawl till seger. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Tvååringsloppet Vinterfavoriten med 200.000 kronor till vinnaren slutade med en överlägsen seger för Global Withdrawl. Från ledningen ordnade valacken karriärens tredje seger.

Publicerad:

Svante Båth är alltid högintressant när det kommer till unghästlopp och skulle det bli seger för stallet. Från ledningen lotsade Erik Adielsson Global Withdrawl (e. S.J.'s Caviar) till en enkel seger på 1.16,9a/2140 meter. Det här var hästens tredje seger i karriärens sjätte start.
– Det var både en och två växlar till från förra starten. Han var bra mycket rappare och jag hade mycket kvar i mål också. Han var lite loj hela vägen och då petade jag på honom en gång i sista sväng och då fick vi 20 meter att gå på direkt. Det enda problemet var att det blev lite ensamt och han sprang och tittade, men det var mycket i linorna, sade Erik Adielsson.

Global Withdrawl har sprungit in totalt 269.800 kronor i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.