Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinterns dominanter i nytt guldmöte på Solvalla

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Västerboonthenews vid segern på Jägersro tidigare i år. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Zenit Brick och Västerboonthenews har båda radat upp segrar i vinterns gulddivisonsförsök. På lördag möts de för tredje gången när Solvalla står värd för årets första V75-finaler.

Publicerad:

Tio hästar gör om upp segern i Bulwarks lopp på Solvalla på lördag. Loppet är också final i gulddivisionen och från de två innersta spåren bakom bilen startar de två hästar som dominerat i klassen i vinter: Zenit Brick och Västerboonthenews. Mötet är det tredje hästarna emellan, Västerboonthenews har varit först i mål i de två tidigare.

Med i loppet finns även On Track Piraten, som lottades till bricka åtta, samt Dante Boko som senast var oplacerad i Prix du Luxembourg. Lutfi Kolgjinis åttaåring startar från spår tio.

Många ettor i raden finns även på andra håll i startlistorna. I klass I-finalen jagar Olle Rols sin femte raka seger och samma sak gäller för Weekend Fun i klassen under. 

Till lördagens finaler har prispengarna höjts. I gulddivisionen väntar 400.000 kronor till vinnaren och i silverdivisionen 300.000 kronor. I övriga finaler är förstapriset en kvarts miljon.

Startlista, Bulwarks lopp:
1. Zenit Brick – Björn Goop
2. Västerboonthenews – Örjan Kihlström
3. Olympic Kronos – Johnny Takter
4. Dreams Take Time – Jan Henriksson
5. Sir Ratzeputz – Erik Adielsson
6. B.B.S.Sugarlight – Kevin Oscarsson
7. West Wing – Torbjörn Jansson
8. On Track Piraten – Hans R Strömberg
9. Explosive de Vie – Jim Oscarsson
10. Dante Boko – Lutfi Kolgjini

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.