Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vintervila för UET-tvåan

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Vintervila och avelsvärdering väntar för Born In The U.S.A. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Born In The U.S.A. har tävlat klart för året. Fyraåringen har problem med ett framben och behöver en tids vila. Under tiden kommer han att visas upp för avelsvärdering i Norge.

Publicerad:

Born In The U.S.A var senast tvåa i UET-finalen på Solvalla, knappt slagen av franske Drole de Jet, körd av Pierrre Vercruysse.

– Han vann försöket klart, men var inte lika bra i finalen. Det känns lite surt att inte hästen hade sin bästa dag, det skillde ju så lite i mål mot vinnaren. Men samtidigt får vi vara nöjda med andrapriset, UET-loppet var verkligen stort för oss, säger norske delägaren och uppfödaren Truls Pedersen.

– Nu får hästen vila och sedan börjar uppträningen inför nästa säsong. Det finns flera fina lopp för femåringar i Sverige, bland annat Jubileumspokalen på Solvalla, och vi kommer gärna tillbaka.

Born In The U.S.A (15 9-2-0) är efter Muscle Hill och har Chocolatier som morfar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.