Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Violet Bi svepte till vinst i E3-finalen

Foto: Martin Langels/ALN
Segerglädje hos Jim Oscarsson. Foto: Martin Langels/ALN

Violet Bi vann E3-finalen för ston.
I en galoppfylld upplaga svepte hon till seger.
– Helt fantastiskt, så jävla roligt, sa Jim Oscarsson efter segern

Publicerad:

Det som skulle handla om Jerry Riordans duo Vamp och Vanquish Kronos mot Roger Walmanns Dibaba slutade med en käftsmäll – från Jim Oscarssons Violet Bi.
I en galoppfylld inledning där Staro Lochlyn, Dibaba och Vamp Kronos galopperade bort sig kunde Vanquish Kronos styra loppet från ledningen och hon tilläts varva på lugna 1.15,3.

"Till hela Sverige: Tack!"
Trots det fanns inget svar när Jim Oscarsson kastade loss Violet Bi (e. Equinox Bi) på bortre långsidan från andra par utvändigt. I ett nafs hade hon rundat fältet och kunde defilera hem segern.
– Hon har alltid visat talang, det här är fantastiskt. Så jävla roligt, sa Jim Oscarsson i TV12 efter segern.
– Jag gillar unghästar och vi har vårt koncept, bra personal – bra tjejer och killar som stöttar mig. Den här segern värderar jag jättehögt, det är ju i dessa lopp man vill vara med och lyckas, fortsatte han.
Jims fru Susanne visste knappt var hon skulle ta vägen efter loppet.
– Till hela Sverige: Tack! Jag önskar att alla får vara med om det här. Varför tror du att jag släpat på Jim i 30 år? För att jag visste att det här fanns! Nu blev det en storseger, bubblade hon i tv-rutan.

"Trodde inte jag kunde förlora"
Christoffer Eriksson drog naturligtvis inte på smilbanden efter loppet.
– Hon måste varit nedsatt på något sätt, jag trodde inte jag kunde förlora loppet när vi fick varva på 1.15,3, sa han i tv-sändningen.
Örjan Kihlströms styrning Dibaba galopperade och förlorade för första gången i karriären.
– Förhoppningsvis kommer det nya stora lopp för hennes del, man får inte gräva ner sig för mycket, det viktiga är att allt är bra med hästen.

Förstapriset var 925.000 kronor och segertiden skrevs till 1.13,7/2140 meter autostart.
Andraplatsen till Callela Lisbeth (e. Quite Easy U.S.) och tredjeplatsen till White Lightning (e. Maharajah) som höll storstilat från dödens.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.