Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Virgious du Maza starkast på Enghien

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Femårige Traders var hårt betrodd i lördagens Grupp II-lopp på Enghien, men kom aldrig in i matchen från kön. I stället tog Sebastien Ernault hem styrkeprovet med egentränade Virgious du Maza.

Publicerad:

Mastiga 4.150 meter var distansen i Grupp II-loppet Prix de Buenos-Aires som kördes på franska Enghien på lördagen. Junior Guelpa körde tidigt Totem d'Azur till ledningen och fick inledningsvis bestämma tempot över den dryga distansen. Halvvägs in i loppet kom det första ordentliga initiativet från kön. Sebastien Ernault sände fram Virgious du Maza, som startade med 25 meters tillägg, och körde sig till ledning. En ledning som han sedan överlät tillbaka till Guelpa och Totem d'Azur.

På bortre långsidan styrde Ernault ut i andraspår och i utgången av sista sväng hade Virgious du Maza kopplat greppet om ledande Totem d'Azur. Mellan dessa hästar hittade Èric Raffin en lucka med Unero Montaval som försökte att utmana över upploppet, men förgäves. Åttaårige Virgious du Maza vann till slut enkelt på 1.15,4/4.175 meter.

Favoriten Traders, som satt långt bak i kön, fick marschorder på sista bortre långsidan, men lyckades inte hämta in något på hästarna där framme.

Virgious du Maza belönades med 54.000 euro för segern, hästens tredje för året.

På Enghien startade också Jörgen Westholms Withma, som slutade fyra i Prix de la Porte Montmartre. Vann loppet gjorde Christophe Martens och Diadora B.R., tidigare i träning hos Björn Goop. Lutfi Kolgjinis Archangel Am blev diskvalificerad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.