Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Visby redo för premiär efter ombyggnad

Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL 75
Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL 75

Bredare bana, nytt staket och nya distanser väntar när Visbytravet slår upp portarna för 2017. – Man kommer att slippa att volta i doseringen, säger sportchefen Simon Röcklinger. 

Publicerad:

Det har hänt grejer på Visbytravet under vinteruppehållet. När tävlingarna drar igång på lördag förmiddag möts de aktiva av bland annat av en bredare bana då båda långsidorna har breddats med över två meter. Banbredden var vid start över 2.140 meter 19.1 meter i fjol. Numera är motsvarande siffra 21,9 meter. Samtidigt introduceras också de nya distanserna 2.120 och 1.620 meter. 
– Den främsta orsaken till det är att hästarna från tillägg ska slippa att volta i doseringen, säger Röcklinger. 
Det låter som en dyr och omfattande ombyggnad.
– Det är klart att det känns för en liten bana som Visbytravet, samtidigt är säkerheten ingenting man vill tumma på. Vi hoppas kunna köra trav här i många år och att det betalar sig den vägen. Jag ska inte ta på mig äran för det här, det är de som har varit inblandade som ska ha en eloge för ett bra jobb. 
Är detta ett krav från Säba (Säkra banor) eller ett eget initiativ?
– Jag vågar faktiskt inte svara på hur det ligger till där. Vi har en kontinuerlig kontakt med Säba och självklart så har vi ju byggt i enlighet med deras direktiv. Till exempel så har vi ju byggt ett nytt staket med godkända mått när vi gjorde banan bredare.  
Hur ser du på Visbytravets år?
– Vi måste vara optimistiska. Mycket hänger ju på vädret, är det bra så har vi en trogen publik. Skulle det någon gång inte regna i sidled så tror jag att det skulle kunna bli riktigt bra. I år kommer vi att försöka visa vår uppskattning till de som kommer till banan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.