Sveriges ledande travtidning
ANNONS

VM-häst tillbaka på banan

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Will Take Charge inför International Trot i fjol. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På lördagen får Yonkers finfrämmande i form av Will Take Charge. Valacken gör första starten för året och möter bland andra svenskfödde Eye of a Tiger Ås.

Publicerad:

Sexårige Will Take Charge slog sig i den nordamerikanska eliten i fjol och var femte vinstrikast bland de äldre travarna på andra sidan Atlanten.

Han utsågs till årets äldre häst i Kanada efter en säsong som innehöll nio segrar – däribland i Maxie Lee Memorial och Crawford Farms Trot – samt en sjundeplats i International Trot på Yonkers Raceway.

På lördag är Will Take Charge alltså tillbaka på samma bana och det i ett lopp med 44.000 dollar i den samlade prispotten. Han kommer dit efter två kvallopp som var till tränaren Jeff Gillis belåtenhet.
– Han har lagt på sig lite vikt i vinter. Jag var nöjd med kvalloppen och är spänd över att få se honom tillbaka, säger Gillis till US Trotting Association.

Kanadensaren berättar vidare att säsongens första stora mål är Arthur J Cutler Memorial på Meadowlands den 4 maj, men först väntar alltså lördagens årsdebut. Där startar Will Take Charge från spår sex och har Eye of a Tiger Ås närmast utvändigt om sig. Den svenskfödde femåringen har tagit tre segrar på sex starter för Anette Lorentzon i år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.