Sveriges ledande travtidning
ANNONS

VM-tvåan fick kämpa

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Flemming Jensens VM-tvåa Slide So Easy fick plocka fram löpskallen för att vinna på Charlottenlund. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Danmarks just nu bästa häst, Slide So Easy, fick kämpa för sin V75-seger på Charlottenlund.

Publicerad:

Flemming Jensen fick en ganska bra resa i andra par utvändigt med tioårige Slide So Easy (e. Quite Easy U.S.) i V75-6 för att sedan attackera först i tredjespår över sista bortre långsidan. Ledande Mulligan stretade emot i det längsta och det var först kort innan linjen som Slide So Easy lyckades avgöra på klasshästens vis. Segertiden blev 1.13,4a/2000 meter och förstapriset var 75.000 danska kronor.
– Hästen kanske inte har riktiga toppformen, men han kämpade duktigt hela vägen och kunde avgöra ändå, kommenterade Jensen, som tidigare i år kunde glädjas över en andraplats i VM-loppet på Yonkers.
Då körde dock Åke Svanstedt.

Flemming Jensen satt sist utvändigt i V75-2 med femåriga stoet Beautiful Kiss (e. The Liquidator). Ändå blev det första segern i fjärde starten i Jensens regi via en riktig raketspurt sista 400.
– Hon kändes bara bättre och bättre under resans gång, sammanfattade Jensen, som segrade på 1.16,2/2040 meter.

Efter hästägarorder valde Henrik Lönborg att släppa ledningen efter 500 meter bakom Frances Yoda i V75-1. Det var Peter Untersteiner som fick överta med favoriten Princess S.W. Över upploppet utmanades han rejält av Jörgen Sjunnesson bakom stallkamraten Ofelia O.E. (e. Love You) och det var också den sistnämnda som avgjorde på mållinjen.
– Jag hade rätt höga förväntningar på förhand. Detta efter ett kanonlopp senast och bra värmning i dag, sade Sjunnesson.

Marc Eliias såg ut som vinnare i det längsta med ledande Gambit Brodde i V75-3. Sista biten kopplade dock en tapper Wham Bam Boo (e. Racer Bourbon) greppet och vann på 1.14,1a/2000 meter.

Det handlade om spets och slut i V75-4 för Johnny Jörsensen med Henrik Lund-tränade Harley Boko (e. From Above). Via en 1.12-avslutning sista 500 blev det enkel vinst till drygt 17 gånger pengarna.
– Det är en stark och rejäl häst som fungerar fint i ledningen. Så när vi kom dit trodde jag på goda möjligheter, sade Jörgensen.

I V75-5 infriade Steen Juuls Dempsey Cloc (e. Ogham) favoritskapet efter tidig ledning. Ekipaget utmanade dock i början av upploppet av Flemming Jensen bakom starke Macro Star, men sista 100 var det ändå inget snack om saken. Juul körde 1.10 sista 500 och det här var hästens fjärde raka vinst.
– Hästen är stark och rejäl, men det var ingen nackdel att vi fick strypa tempot lite mitt i loppet, sade Steen Juul, som nu tagit fyra segrar på fem starter med denna fyraåring sedan comebacken i början av oktober.
Före det hade han varit borta från tävlingsbanan i nästan ett år.

I V75-avslutningen blev det ytterligare en spetsvinst genom Birger Jörgensen med Morten Juul-tränade nioåringen Trophy Spring (e. Trophy Catch). Segertiden skrevs till 1.14,3a/2000 meter.

V75-raden: 7 Ofelia O.E. (6,60) – 9 Beautiful Kiss (9,72) – 8 Wham Bam Boo (19,06) – 1 Harley Boko (17,30) – 4 Dempsey Cloc (1,57) – 10 Slide So Easy (1,51) – 2 Trophy Spring (13,83).

7 rätt: 192.014 kronor (24 st)
6 rätt: 999 kronor
5 rätt: 72 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.