Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volatile redo för drabbning

Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP
Volatile är redo för ett stenhårt lopp på Royal Ascot. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

I eftermiddag klockan 15.30 är det dags för svensk galopps klart mest lysande stjärna – Volatile – att ta sig an världseliten på Royal Ascot.
– Volatile mår bra och det här är ett äventyr man drömmer om, säger tränaren Jessica Long.

Publicerad:

Den svenskfödde treåringen Volatile har charmat galoppfrälsta från Sverige, Frankrike, England och Dubai genom sin korta men sagolika karriär. I eftermiddag väntar Grupp 3-loppet Jersey Stakes över 1.400 meter på rak gräsbana, men tyvärr (för ägarna till Volatile…) håller löpningen snudd på Grupp-1 klass.
– Det är klart att det här är Volatiles tuffaste test, men vi ska göra ett allvarligt försök. Jag har gjort vad jag kan och nu är det upp till hästen. Nästan alla ägare är på plats och ungefär hälften av dessa har laddat upp med att hyra jaquette. Oavsett hur det går är det här ett minne för livet, avslutar Jessica Long.
I Royal Hunt Cup, en rekordtuff handicap över 1.600 meter, startar svenskägde men norsktränade Coprah. I samma lopp startar även norktränade Avon Pearl, som faktiskt står riktigt intressant till.
ATG anordnar spel till loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.