Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volatile vann i Dubai

Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP
Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

Svenskfödde galoppören Volatile vann i Dubai igår på imponerande sätt. Han lyckades med bedriften som endast en svensk galoppör lyckats med tidigare - vinna på mytomspunna Meydan.

Publicerad:

William Buick satt på ryggen på Volatile i Meydan Classic över 1 400 meter på gräs. Treårige Volatile placerades tidigt i rygg på ledaren och sista 300 meterna avgjorde Jessica Longs häst prydligt. Förstapriset var 75.000 dollar (540.000 kronor) och det var Volatiles tredje start i Dubai.
Volatile kommer nu gå hem till Sverige där han är anmäld i samtliga klassiska löpningar, där Derbyt är det största för treåriga galoppörer.
Se loppet här:

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/yZmgBPopGwI?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.