Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volstead starkast i finalen

Inget kunde stoppa Volstead i årets upplaga av Sweden Cup. Trots dödens hela vägen var Stefan Melanders hårding bara bäst och segrade på suveräna 1.09,3a/1.640 meter.
- Han löste det som den hjälte han är, säger Catarina Lundström efter den svettiga insatsen som gav 600.000 kronor.

Publicerad:
Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Volstead hade inte vunnit sedan oktober i fjol inför årets upplaga av Sweden Cup. Men när det gällde som mest visade Cantab Hall-sonen klassen - och sin fulla kapacitet. Efter försökssegern tidigare på lördagen från dödens på 09,7 var sexåringen ännu bättre i finalen och det skulle visa sig räcka hela vägen. 

Buzz Mearas försvann direkt med en galopp bakom bilen och det var Västerbo Highflyer och Johan Untersteiner som lite oväntat tog hand om spets före Ringostarr Treb. Volstead landade samtidigt i dödens och första 500 avverkades på 1.09,0. Örjan Kihlström bakom Volstead lät inte ledaren vara i fred och varvet gick på 1.09,6. Det var hästarna framme i täten som skulle göra upp om det och Västerbo Highflyer bjöd upp till strid hela vägen. Men inget kunde stoppa Volstead som till slut avgjorde knappt men säkert på 1.09,3/.1.640 meter. Västerbo Highflyer tog hand om andraplatsen en halv längd bakom på 1.09,4 och trea blev Ringostarr Treb, som fick helt fritt väldigt sent och avslutade bra. Fyra blev sensationen Spitcam Jubb som gått i andra utvändigt och spurtade fint sista biten. 

Volstead kammade hem 600.000 kronor med segern och efteråt var kusken Örjan Kihlström ett enda stort leende. 
- Man får passa på att njuta..Volstead kändes väldigt fin i både försök och final, kanske ännu vassare i finalen. Han trivs bra när det är hårt och jämnt tempo och gjorde det väldigt bra. Han hade inte gjort bort sig i Elitloppet, konstaterade Kihlström. 

En längre text med fler intervjuer kommer senare under dagen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.