Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Voltigeur de Myrt besegrade Nahar

Foto: Scoopdyga.com

Voltigeur de Myrt vann storlopp i Laval i Frankrike under onsdagen. Foto: Scoopdyga.com


Efter ett sommaruppehåll från tävlingsbanan gjorde idag franske topphästen Voltigeur de Myrt comeback. Det blev seger direkt i ett lopp i Laval där Robert Berghs Nahar slutade fyra.

Publicerad:

Loppet i Laval var Grand Prix Anjou Main (€100.000) med 45.000 euro i förstapris. Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil – Myrtille des Bois) hade inte startat sedan segern i Prix Rene Balliere på Vincennes den 21 juni. Körande Gabriele Gelormini fick en bra start från 25 meters tillägg med den sexårige hingsten och var framme som fjärdehäst kort efter start.
Medan de tre hästarna framför, Up The Green, Nefertite del Rio och Taormina d'Em bytte positioner inbördes, smög Voltigeur de Myrt med som fjärdehäst. Ut på slutvarvet gick Gabriele Gelormini ut som etta i andraspår med Voltigeur de Myrt som ut på sista bortre långsidan övertog ledningen.
Då fick han i sin tur Roi du Lupin på sin utsida med Roxane Griff i andra ytter. Nahar satt placerad i fjärde ytter.
In på det långa upploppet kom attackerna både från Roxane Griff och Nahar, men dessa var utan chans att rå på Voltigeur de Myrt som lätt stack ifrån konkurrenterna sista biten till säker seger. Segertiden blev 1.13,2/2.900 meter.
"Järnladyn", tioåriga Roxane Griff, tog hand om andrapriset medan Nefertite del Rio spurtade in som trea. Nahar, som Robert Bergh själv körde, blev fyra på 1.13,4/2.900 meter och tjänade 8.000 euro. Roi du Lupin tröttnade över upploppet och slutade sexa. I det här loppet startade Lutfi Kolgjini Quick Fix som kördes av Dominik Locquenuex, men Quick Fix galopperade i starten och blev diskvalificerad.
Voltigeur de Myrt deltog i våras både i Copenhagen Cup i Danmark och Elitloppet på Solvalla. I vintras slutade han bland annat tvåa i Prix d'Amérique, ett lopp han nu tagit avstamp mot igen. Totalt har Voltigeur de Myrt tjänat 1.085.082 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.