Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vore ett perfekt avslut"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Ringostarr Treb och Jerry Riordan. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det blev galopp för Ringostarr Treb i Prix de Bourgogne. Nu laddar Jerry Riordan för fullt för hästens avskedsföreställning – Prix d’Amérique.

Publicerad:

Sagan på tävlingsbanan för Ringostarr Treb närmar sig sitt slut. På 95 starter har det blivit 33 segrar och över 16,5 miljoner kronor intjänat. Efter två månaders tävlingsuppehåll tog Jerry Riordan ut sin häst i Prix de Bourgogne – där det dessvärre blev galopp. Något som Jerry Riordan tog med ro.
– Loppet blev precis som planerat. Han tog ledningen och släppte sedan till Bold Eagle som sedan gick ut och då valde Damien Bonne att vara kvar på innerspår vilket jag tyckte var rätt, säger Jerry Riordan.

Ringostarr Treb hamnade bakom hästar som stumnade och han galopperade till slut.
– Han satt fast och blev lite het samtidigt som hästarna framför tröttnade. Men vad gör det egentligen? Han kommer ändå med i Prix d’Amérique på pengar. Jag är glad över att han ska vara med i Prix d’Amérique igen och med en bra resa där så tror jag att han kan få med sig pengar vilket vore ett perfekt avslut på karriären, säger Jerry Riordan.

Halmstadtränaren meddelar vidare att han inte gjort klart med någon kusk bakom Ringostarr Treb ännu. Ringostarr Treb var med i Prix d'Amérique även 2018. Då slutade han sjua.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.