Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjersten köper av Båth

Foto: TRAVRONDEN
Daniel Wäjersten har fått en rivstart på sin proffskarriär och har nu alla möjligheter att utveckla sin verksamhet via köpet av Svante Båths gård utanför Sundsvall. Foto: TRAVRONDEN

Nu är det klart – färske proffstränaren Daniel Wäjersten köper Svante Båths träningscamp i Solum, sex kilometer från Bergsåkerstravet.

Publicerad:

Det var Sulkysport som var först med den här nyheten tidigare i dag. Daniel har under en tid hyrt in sig på Svante Båths gård, men nu blir det alltså stora förändringar vad gäller den biten.
– Jag och sambon Anna Hägglund har köpt gården inklusive alla inventarier och kommer att flytta in i huset den 1 juli. Det känns väldigt bra, då jag nu får hålla till på ett eget ställe som jag vet fungerar. Dessutom har jag dessutom möjligheten som ägare att göra ändringar i konceptet om jag tycker det känns rätt. Just den biten, att själv kunna bestämma om alla detaljer, tror jag är viktig för att kunna lyckas fullt ut, säger Daniel.

Den sistnämnde blev proffstränare den 1 oktober och har rivstartat den nya karriären. Han har redan tagit tre tränarsegrar på åtta starter hittills under 2018, varav två på Solvalla.
– Kul att det börjat så här bra och nu känns det förstås ännu bättre när allt blivit klart med gården. Svante kommer fortsatt att ha hästar kvar här, men nu blir det han som hyr av mig istället.

Just nu har Daniel åtta hästar på sin träningslista, men nu finns alla möjligheter att utöka successivt. Vad gäller Svante Båth flyttar han till Stockholm till sommaren. Men någon stor förändring blir det inte för honom, då han fortfarande kommer att ha både hästar och personal i Sundsvall och Knivsta.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.